Business Tampere
Business Tampere supports talents, investors and entrepreneurs in making a smooth start in Tampere Region
Ota yhteyttä
Business Tampere / Business Tampere Data
Etsitkö ajantasaista tietoa päätöksentekosi tueksi? Täältä löydät kattavaa ja ajankohtaista tietoa Tampereen kaupunkiseudun yrityksistä ja elinvoimasta. Sivustomme tarjoaa syvällisiä analyysejä ja tietopalveluita, jotka auttavat sinua ymmärtämään alueemme liiketoimintaympäristöä ja sen kehitystä. Olitpa yrittäjä, sijoittaja tai kuntapäättäjä, sivusto tarjoaa sinulle arvokasta tietoa. Tutustu ja hyödynnä laajaa tietopankkiamme, joka on suunniteltu tukemaan Tampereen kaupunkiseudun kasvua ja menestystä.
EVP-indeksi
Kuntien EVP-indeksi
Kaupunkiseudun EVP-indeksi
Yritysten elinvoima
Yritystietopalvelu
Startup ja Scaleup Funneli
Tampereen seudun Startup-selvitys
Valmistavan teollisuuden ennakointi
Matkailun ennakointi
Oletko kiinnostunut Tampereen kaupunkiseudun vienti-, tuonti– tai kasvuyritysten määristä? Etsitkö tietoa kaupunkiseutumme yritysten saamista rahoituksista tai tekemistä vihreistä investoinneista? Tämä tietopalvelu tarjoaa useista datalähteistä koostuvan ja jatkuvasti päivittyvän katsauksen alueemme yritystoimintaan, talouskasvuun, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä vihreään siirtymään.
Siirry palveluun
Tampereen kaupunkiseudun kuntiin kuuluu Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Tarkoituksena on tarjota kunnille, yrityksille ja muille toimijoille kattavasti tietoa alueen yritysten elinvoimasta. Parempi ymmärrys kaupunkiseudun elinvoiman nykytilasta edesauttaa tietopohjaista päätöksentekoa. Datat ja kaaviot tarjoavat tarpeellista pohjatietoa ja tilannekuvaa kunnan nykytilanteesta ja kehityksestä.
Palvelussa voit tarkastella yhtä tai useampaa kuntaa kerrallaan tai koko Tampereen kaupunkiseutua. Datat päivittyvät Business Tampereen Azure-tietovaraston kautta, jonne datat kertyvät useista eri lähteistä rajapintojen tai erillisten tiedostojen kautta. Datat päivittyvät eri aikavälein datan tarjoajan päivityssyklin mukaan.
Haluatko saada nopean silmäyksen Tampereen kaupunkiseudun kuntien sekä elinvoimaista että veto- ja pitovoimasta? EVP-indeksi on tietopalvelu tähän tarkoitukseen. Indeksi tarkastelee kokonaisvaltaisesti ja samanaikaisesti sekä alueiden elinvoimaa että veto- ja pitovoimaa. Indeksi on korvaamaton työkalu kaikille, jotka haluavat ymmärtää alueiden menestystekijöitä ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.
EVP-indeksi on FCG:n (ent. MDI) tuottama aluevertailu yhdellä summamuuttujalla. Interaktiivisilla tietopalvelun sivuilla voit verrata Tampereen kaupunkiseudun kuntia keskeisiin verrokkiseutuihin tai koko Suomen kuntiin. Tietopalvelun sivuilla pystyt muun muassa vertailemaan kaikkia Suomen kuntia keskenään sekä tutkimaan Tampereen kaupunkiseudun kuntien vuosittaiset sijoitukset EVP-indeksin kokonaispisteissä.
EVP-indeksi muodostuu kahdesta osa-alueesta: elinvoimaindeksistä sekä veto- ja pitovoimaindeksistä. Molempiin indekseihin on valittu kymmenen selitysvoimaista ja vertailukelpoista muuttujaa. Indeksissä on laskettu muuttujien perusteella sekä osa- että kokonaisindeksi, jossa kunnat on indeksoitu muuttujakohtaisten keskiarvojen perusteella 0 – 100 pisteen välille (0=heikoin, 100 =vahvin).
Elinvoimaindeksin muuttujat:
Veto- ja pitovoimaindeksin muuttujat:
Tietopalvelun käyttöohje:
Tietopalvelu on tehty Power BI -työkalulla. Palvelussa on useampi välilehti. Voit siirtyä välilehdeltä toiselle klikkaamalla sivun alalaidassa näkyviä pieniä nuolia. Osassa sivuista valikoiden avulla pystyt rajaamaan näytettäviä kuntia muun muassa maakunnan, kunnan nimen tai kunnan koon mukaan. Voit valita useamman maakunnan, kunnan tai kunnan koon pitämällä ctrl-näppäintä pohjassa klikatessa valintaa.
Kiinnostaako sinua elinvoiman, vetovoiman ja pitovoiman tilanne kuntatasolla? Haluatko syventyä indeksin taustalla oleviin muuttujiin ja niiden kehitykseen? Kuntakohtaiset analyysit tarjoavat mahdollisuuden tarkastella jokaista 20 muuttujaa yksityiskohtaisesti sekä vertailla muuttujia kunnan yksilöityihin verrokkikuntiin.
Kiinnostaako sinua elinvoiman, vetovoiman ja pitovoiman tilanne Tampereen kaupunkiseudulla? Haluatko syventyä indeksin taustalla oleviin muuttujiin ja niiden kehitykseen? Seutukohtainen analyysi antaa kokonaiskuvan Tampereen kaupunkiseudun EVP-indeksistä ja muuttujista, sekä mahdollistaa vertailun verrokkiseutuihin indeksi- ja muuttujatasolla.
Tampereen kaupunkiseudun EVP-indeksi 2024 (syksy)
Etsitkö y-tunnustasoista tietoa Tampereen kaupunkiseudun yrityksistä? Business Tampereen yritystietopalvelu on erinomainen työkalu kaikille, jotka haluavat saada kattavaa tietoa yrityksistä. Yritystietopalvelu kerää yhteen ajantasaiset tiedot Tampereen kaupunkiseudun yrityksistä perustuen eri rekistereihin ja yritysten niihin ilmoittamiin tietoihin. Palvelussa voit tarkastella kaikkia seudun yrityksiä, joilla on y-tunnus. Voit tarkastella yrityksiä eri suodattimien avulla, kuten liikevaihdon, toimialan tai sijainnin perusteella. Tämä tekee palvelusta erittäin hyödyllisen työkalun esimerkiksi markkinatutkimukseen tai kilpailija-analyysiin.
Oletko kiinnostunut seudun Startup- ja Scaleup-yrityksistä? Startup ja Scaleup Funnel tarjoaa mahdollisimman reaaliaikaisen tilannekuvan Tampereen kaupunkiseudun startup-pohjaisista yrityksistä. Julkaisemme kuukausittain päivittyvän kuvan, josta näet seudun potentiaalisten tulevien yksisarvisten kehitysvaiheet ja koko ekosysteemin tilan.
Startup ja Scaleup Funnel on Business Tampereen ylläpitämä tilannekuva, jota päivitetään asiantuntijoidemme toimesta. Jos huomaat korjattavaa yrityksien sijoituksissa kasvuvaiheisiin, jonkin yrityksen puuttuvan tai väärässä kategoriassa olevan yrityksen, kerrothan meille asiasta lyhyen perustelun kanssa. Korjaamme mielellämme tilanteen seuraavassa tilannekuvan päivityksessä.
Tampere Startup ja Scaleup Funnel tarjoaa muun muassa mahdollisuuden eri toimintojen vaikuttavuuden arviointiin, parhaiden käytäntöjen tunnistamiseen ja kiinnostavien yritysten seuraamiseen. Funnel näyttää esimerkiksi tiedot yritysten ajankohtaisista rahoituskierroksista.
Lisätietoja:
Asiakkuusvastaava Tapio Siik puhelin 040 568 1483 sähköposti tapio.siik@businesstampere.com
Tampereen seudun startup-selvitys on Tampereen kaupungin vuosittain tilaama katsaus startup-ekosysteemin tilasta. Selvityksen tavoitteena on selvittää startup-yritysten määrä Tampereen seudulla ja kerätä sekä analysoida ajankohtaista tietoa yritysten tilanteesta. Yritysten tiedot kerättiin luottamuksellisesti sähköposti-, puhelin- tai muulla asiakaskontaktilla elo-syyskuussa 2023 ja loka-joulukuussa 2023.
Lataa selvitys
Etsitkö ennakointitietoa valmistavasta teollisuudesta päätöksenteon tueksi? Oheinen tietopalvelu on suunniteltu tiedolla johtamisen ja ennakoinnin työkaluiksi. Parempi ymmärrys valmistavan teollisuuden toimintaympäristön nykytilasta edesauttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa tietopohjaisesti, ja mahdollistaa omalta osaltaan myös pidemmän aikajänteen ennakointia ja tiedolla johtamista yrityksissä.
Tietopalvelu on tuotettu TJANSSI-hankkeessa, jonka tavoitteina oli tuottaa Pirkanmaan ennakointikyvykkyyttä ja yhteistä tiedolla johtamista tukeva toimintamalli, pelisäännöt sekä prototyyppi tietopalvelusta, joka kerää ja jalostaa alueen toimijoita ja yrityksiä hyödyttävää ennakointitietoa yhteen paikkaan.
Tutustu myös ennakoinnin käsikirjaan, joka tarjoaa hyödyllisiä tietoja ja työkaluja ennakointiprosessin käynnistämiseen ja toteuttamiseen yritys- ja ekosysteemitasolla.
Tämä palvelu kokoaa yhteen Pirkanmaan valmistavan teollisuuden kannalta keskeisiä tiedolla johtamista ja ennakointia tukevia mittareita. Mittarit on tunnistettu yhteistyössä seudun valmistavan teollisuuden yritysten ja näitä yrityksiä edustavien henkilöiden kanssa. Datat ja kaaviot eivät vielä takaa onnistunutta ennakointia, mutta tarjoavat tarpeellista pohjatietoa ja tilannekuvaa toimialan nykytilanteesta, sen suhteesta menneeseen kehitykseen ja mahdollisista tulevista kehityskuluista.
Etsitkö ennakointitietoa matkailusta päätöksenteon tueksi? Oheinen tietopalvelu on suunniteltu tiedolla johtamisen ja ennakoinnin työkaluiksi. Ennakointi ja tiedolla johtaminen ovat keskeisiä keinoja, joiden avulla matkailuyritykset voivat kehittää toimintaansa vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin entistä osuvammin ja tehokkaammin.
Tietopalvelu on tuotettu TJANSSI-hankkeessa, jonka tavoitteina on tuottaa Pirkanmaan ennakointikyvykkyyttä ja yhteistä tiedolla johtamista tukeva toimintamalli, pelisäännöt sekä prototyyppi tietopalvelusta, joka kerää ja jalostaa alueen toimijoita ja yrityksiä hyödyttävää ennakointitietoa yhteen paikkaan.
Parempi ymmärrys matkailualan nykytilasta edesauttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa tietopohjaisesti ja mahdollistaa omalta osaltaan myös pidemmän aikajänteen ennakointia ja tiedolla johtamista yrityksissä. Tietopalvelu koostuu Pirkanmaan matkailutoimijoiden kannalta keskeisistä datalähteistä ja visualisoinneista, jotka mahdollistavat tiedolla johtamisen ja ennakoinnin.
Haluatko palata aiemmin julkaistuihin aineistoihin? Se onnistuu klikkaamalla alla olevaa painiketta.
EVP-analyysit
Tammikuu 2024
Elinvoimaraportit
Pirkanmaan talouskatsaus sisältää tuoreimmat tilastoidut tiedot eri toimialojen kehityksestä Pirkanmaalla. Julkaisu sisältää keskeisten toimialojen toimijoiden näkemykset Pirkanmaan elinkeinoelämän nykytilanteesta. Katsaus julkistetaan kerran vuodessa, syys-lokakuun vaihteessa yhteistyössä Tampereen kauppakamarin, Pirkanmaan liiton, Pirkanmaan Yrittäjien ja Business Tampereen kanssa.
Talouskatsauksen tiedot perustuvat Tilastokeskuksen dataan. Katsaus kaikkine aineistoineen on vapaasti kaikkien käytettävissä.
Dataa avaamalla Tampereen kaupunki edistää liiketoiminnan ja älykkäiden osallistumismahdollisuuksien syntymistä sekä olemassa olevan liiketoiminnan kehittämistä. Tampereen kaupungin avoimen datan aineistot löytyvät Tampereen kaupungin dataportaalista.
Aluetietopalvelu on Pirkanmaan liiton seudullinen tietopalvelu. Palvelussa pyritään tarjoamaan mahdollisimman kattava kokoelma tietoa maakunnan tilasta suunnittelun tueksi.
Tampereen kaupunkiseudun aineistot löytyvät Tampereen kaupunkiseudun verkkosivuilta.
Ammattibarometrin uudistamisessa nimi vaihtui Työvoimabarometriksi. Uudistuksen tavoitteena on ollut tuottaa aiempaa laajempaa ja laadukkaampaa tietoa työmarkkinoiden nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Työvoimabarometrissä keskitytään alueiden ja toimialojen keskeisiin tulevaisuuden näkymiin ja työvoimatarpeisiin.
Euroopan innovaationeuvoston ja pk-yritysasioiden toimeenpanovirasto (EISMEA) ovat kehittäneet interaktiivisen työkalun (EIC Accelerator data hub), joka tuottaa tietoa EU:n rahoitusohjelmista.
Analyytikko
044 2762 008
elina.suuronen@businesstampere.com