Eurooppa tukee teollisuuden pk-yritysten digitalisaatiota – ja me Tampereen seudulla myös

13.11.2019
-

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 6 vuotta sitten.

Tampereen seudulla halutaan tukea valmistavan teollisuuden yritysten digitalisaatiokehitystä laajemmin hartioin. Valmisteilla on palvelumalli, joka tarjoaa kanavan hyödyntää seudulla olemassa olevaa osaamista, laitteita ja infraa entistä tehokkaammin. Kehitystyö liittyy 9,2 miljardin euron suuruiseen Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaan (2021-27). Tampereen seudun palveluiden fokuksena tulee olemaan valmistava teollisuus, sen digitalisaatio ja kestävä kehitys.

Euroopan komissio on ehdottanut uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa vuosille 2021-27. Sen tavoitteena on edistää talouden, erityisesti pk- ja midcap-yritysten, ja julkisen sektorin digitaalista uudistumista. Ohjelmassa korostetaan suurteholaskentaa, tekoälyä, kyberturvallisuutta ja digitaalisia kyvykkyyksiä. Ohjelman kokonaisbudjetiksi komissio on ehdottanut 9,2 miljardia euroa.

Komission ehdotukset ja yritysten arki saattavat ensikuulemalta olla kaukana toisistaan. Tahtotilana kuitenkin on, että paikallinen valmistavan teollisuuden digitalisaatio saa täyden hyödyn eurooppalaisesta investoinnista. Lisäksi yrityksille halutaan uudistetun palvelumallin kautta tarjota kanava hyödyntää tehokkaammin osaamista, laitteita ja infraa, joita Tampereen seudulta jo tällä hetkellä löytyy. Testauspalvelut, rahoitusneuvonta, koulutukset sekä vertaistuki ja uudet kumppanuudet tulevat olla helposti ja ketterästi saavutettavissa.

Business Tampere rakentaa palvelumallia yhdessä mm. VTT:n, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun, DIMECC:n, Tredun ja TAKK:n kanssa.

Tavoitteena on, että olemme seudulla erinomaisia teknologiassa, mutta myös palvelussa. Ettei kenenkään digitalisaatiomatka tyssäisi silloin, kun voisimme eri toimijoiden kanssa yhdessä asiassa auttaa, kertoo asiakkuusvastaava Heini Wallander Business Tampereelta.

Osaamista Euroopasta yritystemme hyväksi

Haluamme, että yrityksillämme olisi paras osaaminen käytettävissään. Kaikki maailman osaaminen ei kuitenkaan asu Pirkanmaalla, joten toimintamallin kehittämisen ohella luomme yhteistä eurooppalaista verkostoa osaamisten ympärille. Samalle luomme toimintamalleja, joilla yrityksissä tarvittavaa erikoisosaamista voidaan hakea ketterästi jostain muualta Tampereen seudun yritysten eduksi.

”Yrityksemme käyttävät tarpeidensa mukaisesti parasta eurooppalaista osaamista jo nyt. Käytännöt voisivat olla kuitenkin joustavampia, jolloin apu olisi mistä päin tahansa helpommin käytettävissä. Samalla se tarkoittaa mahdollisuuksien avautumista Eurooppaan myös paikallisille toimijoillemme”, kertoo Wallander.

Siirry takaisin sivun alkuun