Euroopan teknologiseen kärkeen CERN-yhteistyön kautta

24.1.2019
-

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 6 vuotta sitten.

CERN on yksi ns. ”Big Science”-hankkeesta, jossa tehdään huippututkimusta ja kehitetään edistyksellistä uutta teknologiaa laajalla rintamalla. Tähän kehitykseen tarvitaan jatkuvasti erikoisosaamista materiaaleja ja laitteita. Osaamista tarvitaan esimerkiksi robotiikassa, energiasovelluksissa, magneettiteknologiassa ja mikroanturoinnissa.

Tampereen yliopisto on ollut keskeinen toimija CERN:in suprajohdemagneettitutkimuksessa jo kymmenen vuoden ajan. Tämä yhteistyö on avannut mahdollisuuden ottaa mukaan yrityksiä toimimaan CERN:in kanssa.

”Kartoitamme suomalaisia yrityksiä ja niiden erikoisosaamista, jota voidaan soveltaa vaativissa suprajohde- tai matalan lämpötilan sovelluksissa”, kertoo Antti Stenvall Tampereen yliopistolta.

” CERNin kanssa toimiminen avaa yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin suprajohdeteknologiamarkkinalla kuin muillakin korkeaa osaamista ja erikoistumista vaativilla toimialoilla”, Stenvall jatkaa.

Kolme valmisteluhanketta käynnissä

CERN Eurooppa teknologiaSuprajohdeklusterin lisäksi Tampereen yliopistolla valmistellaan kahta muuta erikoisprojektia CERN-yhteistyötä silmällä pitäen. Toinen valmistelussa oleva projekti tähtää virtuaalitodellisuuden ja robotiikan mahdollisuuksien hyödyntämiseen CERN:ssä. Toinen projekti tähtää datakeskusten energiankäytön hallintaa.

Business Finland on mukana tukemassa yritysten CERN-yhteistyön käynnistämistä. Yrityksillä on mahdollisuus saada rahoitusta projektissa tehtävään tuotekehitykseen.

Tulevat tapahtumat

12.2.2019 Tampereen yliopisto järjestää maksuttoman seminaarin CERN:in liiketoimintamahdollisuuksista ja suprajohde-toimialasta. Tervetuloa mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.sct2019.fi.

1.-2.4.2019 Yritysvierailu CERN:in. Yrityksillä on tilaisuus esitellä omaa erikoisosaamistaan ja tutustua tarkemmin liiketoimintamahdollisuuksiin.

Lisätietoja

Antti Stenvall, antti.stenvall@tuni.fi, 050 4910 413

Siirry takaisin sivun alkuun