Revonte rohkaisee ponnistamaan Tampereelta maailmalle

17.9.2020
-

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 5 vuotta sitten.

Tamperelaisen Revonten kehittämän Revonte ONE -järjestelmän ansiosta sähköpyörävalmistajat voivat tarjota asiakkailleen entistä vakaamman ja yksilöidymmän ajokokemuksen. Järjestelmän kehitys on ollut huimaa, ja se on herättänyt suurta mielenkiintoa ympäri maailmaa.

 

”Huomasimme, että sähköpyörävalmistajien kaksi suurinta ongelmaa ovat nykyisten moottorijärjestelmien heikko muunneltavuus sekä vaihteiston kuluminen ja rikkoutuminen moottorin aiheuttaman lisäväännön takia”, kertoo Revonte Oy:n toimitusjohtaja Otto Chrons.

Kun pyörien sähköjärjestelmät eivät ole avoimia eivätkä konfiguroitavia, kaikki sähköpyörät ovat keskenään hyvin samankaltaisia. Täten pyörävalmistajilla on hankaluuksia erottua massasta edukseen. Toinen iso ongelmanlähde on ulkoinen vaihteisto, joka aiheuttaa 70-80 % kaikista ongelmista.

Ratkaisuksi näihin haasteisiin kehitettiin Revonte ONE -moottorijärjestelmä. Se sisältää moottoriin integroidun automaattisen vaihteiston, jonka ansiosta ulkoista vaihteistoa ei tarvita.

”Tuotteemme on toteutettu hyvin softalähtöisesti, mikä mahdollistaa sen, että pyörävalmistajat pystyvät säätämään moottorista juuri sellaisen, minkä he tarvitsevat kuhunkin pyörämalliin”, Chrons selvittää.

Revonte ONEn ansiosta pyörän ajomukavuus ja toimintavarmuus lisääntyvät. Järjestelmä on myös älykäs ja suunniteltu alusta alkaen helposti muunneltavaksi vain ohjelmiston parametreja muuttamalla. Revonte tarjoaa valmistajille myös erillistä mobiilisovellusta, jonka avulla nämä voivat luoda erilaisia profiileja erilaisille pyörille. Näin keskenään kilpailevien valmistajien jokaisen pyörämallin ajokokemus on uniikki, toisin kuin nykyisten moottorien kanssa.

Alku lupaa hyvää

”Olemme vielä tuotekehitysvaiheessa, mutta toimintamme päämarkkina-alueet ovat jo Eurooppa ja Pohjois-Amerikka”, Chrons summaa. ”Tietysti etenemme pitkälti kysynnän mukaan, ja viime aikoina esimerkiksi Intian suunnalta on tullut paljon kyselyitä.”

Revonten tuotekehitys on edennyt todella nopeasti. Tehokas tahti mahdollisti tuotteen lanseeraamisen jo syyskuun 2019 Eurobike-messuilla. Lanseeraus sai valtavasti huomiota sekä pyöräalan mediassa että asiakkaiden keskuudessa. Kokonaisuudessaan yrityksen markkinointistrategia on siis toiminut erinomaisesti, ja vahvasti inbound-painotteinen myynti kertookin Revonten vetovoimasta. Asiat kulkevat vauhdilla eteenpäin, vaikka maailman tila aiheuttaa luonnollisia haasteita.

”Kun tehdään tuotetta ensimmäistä kertaa uudella tiimillä, asiat eivät aina etene ihan suunnitellusti”, Chrons toteaa. ”Aikaa kuluu yllättäviin asioihin ja kaikki on kallista. Myös koronpandemian vaikutukset näkyivät meillä selvästi, kun useilla toimittajilla tuli pitkiä katkoksia toiminnassaan.”

Tiimi kuntoon ja ulkomaille!

Chrons rohkaisee muitakin yrittäjiä laajentamaan näkökulmaansa paikallisen mukavuusalueen ulkopuolelle.

”Tiimi on kaikki kaikessa”, hän kiteyttää. ”Siihen pitää oikeasti panostaa. Enää ei riitä, että lähdetään yrittämään jollain satunnaisella kaveriporukalla, vaan tiimi täytyy tietoisesti rakentaa parhaista mahdollisista osaajista.”

Toinen yleinen ongelma on se, että startupit keskittyvät liikaa kotimarkkinaan. ”Heti ulkomaille!” Chrons kannustaa. Hän korostaa, että ulkomaiset kilpailijat asioivat jo pilottivaiheessa suurten, kansainvälisten yritysten kanssa. ”Usein pilotoidaan vain Suomessa kivasti ja helposti, tuttujen firmojen kanssa. Mutta kun kilpailijat Saksassa ja Ranskassa tekevät samaa isojen firmojen kanssa, siinä jäädään heti takamatkalle. Ulkomaille pitäisi lähteä siis välittömästi. Vaikka se tuntuu vaikealta, se kuitenkin kannattaa. Jo pelkillä kalvoilla pääsee yllättävän pitkälle.”

Myös keskusteluyhteys sijoittajien suuntaan on hyvä aukaista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun yhteys on olemassa, se kannattaa myös pitää auki eikä elvyttää vasta siinä vaiheessa, kun rahat alkavat loppua. Chronsin mielestä Tampereen startup-yhteisössä on paljon osaavia tekijöitä, mutta melko vähän startupeja esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verrattuna. Toisaalta sen ansiosta erottuminen muista on helpompaa, eikä kilpailu samoista osaajista ole niin kovaa.

”Viime vuosien aikana Tampereella on panostettu paljon startup-ekosysteemin kehittämiseen, ja se on normalisoinut kasvuyritysten toimintaa alueella”, Chrons toteaa lopuksi.

Tampereen startup-ekosysteemiä mukana rakentamassa

6Aika – Kasvun ekosysteemit: yritysten kasvun mahdollistaminen kuutoskaupunkien yhteistyössä

Hankkeessa tuetaan kasvuhakuisia yrityksiä kiinnittymään niille sopiviin tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa tukeviin verkostoihin ja palveluihin. Hanketta toteuttavat kuusi Suomen suurinta kaupunkia: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu sekä Pirkanmaan liitto. Hanke perustuu ajatukseen kaupunkien aktiivisesta roolista yritysten innovaatiotoiminnan ja niitä edistävien verkostojen tukemisessa.

Siirry takaisin sivun alkuun