Digitaalisten terveysratkaisujen kaupallistaminen ja skaalautuminen: DH2
DH2 hanke kehittää digitaalisten terveysratkaisujen kaupallistamista ja skaalautumista Pirkanmaalla.
Business Tampere supports talents, investors and entrepreneurs in making a smooth start in Tampere Region
Business Tampere supports talents, investors and entrepreneurs in making a smooth start in Tampere Region
DH2 hanke kehittää digitaalisten terveysratkaisujen kaupallistamista ja skaalautumista Pirkanmaalla.
Hanke tähtää terveysdataa käyttävien start-up -yritysten määrän kasvattamiseen ja ekosysteemitoiminnan aktivoimiseen. EU-tukien määrää pyritään kasvattamaan digitaalisia terveysratkaisuja tukeviin projekteihin hyödyntämällä aktiivisesti EU:n eri rahoitusinstrumentteja niin TKI-toimintaan, infrainvestointeihin, testialustojen ja pilotointien tukemiseksi.
Pirkanmaan hyvinvointialue yhteiskehittää ja testaa uusia sote-palveluita yhteistyössä yritysten, sote-ammattilaisten ja loppukäyttäjien kanssa. Kehittämistarpeet on tarkoitus keskittää erityisesti digitaalisiin palveluihin (ml. tekoäly), ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä kotiin vietäviin etähoitopalveluihin.
Tampereen yliopiston sekä Business Tampereen yhteistyönä kehitetään Tampereen seudun erilaisten verkostojen ja innovaatiosysteemien (mm. fotoniikka, AI & Wellbeing index, Diabetesliitto) keskinäistä yhteistyötä niin, että kaupallistettavien terveysekosysteemin innovaatioiden määrä lisääntyisi. Työ pitää myös tutkimusryhmien sekä startup-yritysten sparraamista, TKI-konsortioita sekä tavoitteen EU-tukien määrän kasvattamisesta terveysalan toimijoiden projekteille.
Hankkeen päätoteuttaja on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy. Osatoteuttajina ovat Pirkanmaan hyvinvointialue ja Tampereen korkeakoulusäätiö.
Hanke alkoi: 1.6.2022-
Kesto: 2,5 vuotta
Kustannusarvio: Kokonaiskustannus on 728 071 euroa. Tampereen kaupungin omarahoitusosuus hankkeessa on 400 000. Muuta julkista rahoitusta hankkeessa on 85 379 euroa.
Opas hyvinvointi- ja terveysdatan hyödyntämiseen TKI-toiminnassa