Siirry sisältöön

Hae sivustolta

Kirjoita hakusana ja valitse ehdotuksista tai paina hakupainiketta päästäksesi hakutulossivulle.

    Aito Medialle uusi kumppani Ranskasta: Lagardère Studios ostaa enemmistön suomalaisesta tuotantoyhtiöstä

    Ranskalainen Lagardère Studios ostaa enemmistöosuuden Aito Media -tuotantoyhtiöstä. Yritysjärjestelyn kautta yhtiö tulee osaksi yhtä Euroopan suurinta tuotantoyhtiöverkostoa. Kaupan myötä suomalaisille aukeavat yhä paremmat mahdollisuudet viedä suomalaista sisältöä maailmalle.

    Ranskalainen Lagardère Studios ostaa enemmistöosuuden suomalaisesta Aito Media –tuotantoyhtiöstä. Aito Median perustajat Ilkka Hynninen ja Eero Hietala jäävät yhtiön isoimmiksi henkilöomistajiksi. Yritysjärjestelyn kautta Aito Media liittyy osaksi yhtä Euroopan suurinta tuotantoyhtiöverkostoa, joka on laajentunut viime vuosina voimakkaasti.

    Lagardère on alan keskeinen toimija Keski-Euroopassa. Yritysjärjestelyn myötä suomalaisille aukeaa mahdollisuuksia kahteen suuntaan: sen myötä uusia sisältöjä tuodaan Suomeen, ja samalla yhä enenevissä määrin viedään myös suomalaisia sisältöjä maailmalle. Pohjoismaiselle sisällölle on viime aikoina ollut paljon kysyntää Euroopassa.

    “Olemme hyvin ilahtuneita, että Eero ja Ilkka halusivat tulla joukkoomme. He tuovat Lagardère Studiosiin valtavasti luovaa synergiaa”, sanoo Lagardère Studiosin toimitusjohtaja Christophe Thoral.

    Aito Media on profiloitunut viihteeseen ja faktaohjelmiin. Sen tunnettuja faktaohjelmia ovat muun muassa Ville Haapasalon matkailusarjat, Huutokauppakeisari sekä Poliisit-sarja. Tänä syksynä yhtiö tuottaa ohjelmia kuten Järjen Jättiläinen, Gladiaattorit ja Napakymppi.

    “Tulevaisuudessa haluamme tarjota asiakkaillemme ja suomalaisille katsojille perheviihteen ja faktaohjelmien rinnalla myös suomalaista ja kansainvälistä fiktiota”, Hynninen ja Hietala kertovat.

    Lagardère korvaa järjestelyssä kanadalaisen KEW Media -yhtiön.

    “Teemme entisten kumppaneidemme kanssa edelleen hyvää yhteistyötä myös jatkossa”, Hynninen ja Hietala jatkavat.

    Aito Median yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta työpaikkoihin.

    Lisätiedot:
    Ilkka Hynninen
    ilkka.hynninen@aitomedia.fi
    +358 50 5444722

    Takaisin ylös