Siirry sisältöön

Hae sivustolta

Kirjoita hakusana ja valitse ehdotuksista tai paina hakupainiketta päästäksesi hakutulossivulle.

    Film Tampereen kumppanuusverkosto kokoaa toimijoita yhteen: myönteiset vaikutukset voivat näkyä tuotannon kassassa ja työhyvinvoinnissa

    20240808 Komisario Koskinen BTS Handout
    Dekkarisarja Koskisen kuvausjakson aikana produktio teki pitkää päivää rantakivillä taiteillen.
    Kuva: Eveliina Laitanen

    Film Tampere Friends yhdistää kuratoidulla listalla elokuva-alan ja Tampereen seudun paikalliset palvelut. Kumppanuusverkoston tarkoituksena on sujuvoittaa elokuvatuotantojen hankintoja sekä virkistää yritysyhteistyötä. Palvelu pyrkii vaikuttamaan myös työhyvinvointiin. Kuvausjaksot ovat toisinaan kuluttavia, ja yhteistyöyritysten palvelut voivat auttaa suoriutumisessa ja palautumisessa sekä töissä että vapaa-aikana.

    Film Tampere on kerännyt joukon Tampereen seudun toimijoita Film Tampere Friends -verkostoksi.

    Friends-kumppanit ovat yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään AV-tuotantojen kanssa ja sitoutuneet tarjoamaan palveluita, tuotteita, kumppanuushintoja tai muita etuuksia Tampereella tehtäville produktioille.

    Verkoston tavoitteena on laajentaa alueellista yritysyhteistyötä ja vahvistaa kumppaniyritysten sekä av-alan toimijoiden yhteistyötä. Paraikaa verkostossa on majoituspalveluita, logistiikka-alan yrityksiä, cateringin tarjoajia ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksia sekä liikelahjoja.

    Helpottaa tuotantoja

    Vuodenvaihteessa Film Tampereessa aloittanut elokuva-alan konkari asiakkuusvastaava Niina Virtanen tietää kokemuksesta, että tuotannot voivat olla työläitä järjestettäviä. Tampereella ja seutukunnissa työskentelee tuotantoja, joiden toimintakenttänä on koko maailma. Ilman listaa palveluiden kartoittaminen on hankalaa, varsinkin jos Tampereen seutu ei ole vielä tullut tutuksi.

    – Haluamme kuratoidun listan, palvella yrityksiä ja tarjota kättä pidempää. Tuotannon on vaikea tietää pystymetsästä, mikä on hyvä logistiikkayritys, catering tai majoitus. Käänteisesti haluamme tarjota yrityksille mahdollisuuden työskennellä AV-alan parissa, koska heillä ei välttämättä ole valmiiksi yhteyttä tuotantoihin, Virtanen kuvailee verkoston syntyä, ja jatkaa:

    – Ketään ei jätetä ulkopuolelle. Kaikki halukkaat pääsevät varmasti toimimaan AV-alan hyväksi ja mukaan joukkoon, Virtanen sanoo.

    Haluamme tarjota kuratoidun listan, palvella yrityksiä ja tarjota kättä pidempää.

    Intensiiviset kuvausjaksot

    Virtanen näkee, että kuvausjaksot voivat olla erittäin kuluttavia sekä intensiivisiä. Monin tavoin rasittavien rutistuksen fyysiset ja henkiset vaatimukset voivat olla korkeita. Pitkiä päiviä tehdään helteessä ja tuiverruksessa sekä kuntoa vaativissa tilanteissa.

    Hyvä valmistautuminen, tukiverkostot ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa lievittämään näitä rasituksia, mihin Film Tampere Friends on myös koettanut vaikuttaa rakentavasti. Sen lisäksi, että palveluiden löytämisestä on listan myötä Tampereen seudulla tullut astetta helpompaa, on mukana yrityksiä, jotka työskentelevät suoraan kokonaishyvinvoinnin parissa.

    – Kuvausjakson aikana on tärkeää, että vähäisiä vapaa-ajan hetkiä vaalitaan. Palautumiseen tarjolla oleva lepoaika voi jäädä lyhyeksi. Koen tärkeäksi, että voimme tarjota mahdollisuuksia liikkumiseen sekä terveellisten ruokien käyttämiseen. Kannustan tuotantoja menemään siihen suuntaan, että tarjolla olisi pizzan, kebabin ja pullakahvin lisäksi terveellisiä vaihtoehtoja, Virtanen sanoo.

    Työhyvinvointi on tärkeimpiä teemoja

    Tuoreena Friends-listan lisäyksenä on lempääläläinen ravintolisäyritys ja hyvinvointituotteiden myyjä Puhdistamo. Asiakkuuspäällikkö Daniel Inkisen mukaan Puhdistamo on tehnyt yhteistyötä Pirkanmaalla esimerkiksi Somekingi-komediasarjan kanssa. Samu Soinin ohjaaman sarjan päärooleissa nähdään näyttelijät Elias Keränen ja Joel Hirvonen.

    – Elokuvahommiin ehdottomat ykkösvalinnat ovat luontaista kofeiinia sisältävät energiajuomat, nestetasapainoa ylläpitävä elektrolyyttijauhe ja terveellistä energiaa tarjoavat välipalapatukat, Inkinen luettelee.

    Inkinen kertoo, että heille ja koko terveysvalmisteiden alalla työhyvinvointi on yksi tärkeimmistä tämänhetkisistä teemoista.

    – Vietämme valtavan osan ajastamme töissä ja yhä useampi meistä kokee ainakin ajoittaisia ongelmia työssä jaksamisen kanssa. Uskomme, että hyvän ja turvallisen työympäristön lisäksi myös elintavoilla on valtava merkitys työhyvinvointiin, Inkinen sanoo.

    Hänen mukaansa Puhdistamo panostaa entistä enemmän tuotteisiin, jotka tekevät terveellisen arjen elämisestä helpompaa ja motivoivampaa myös työkiireiden keskellä.

     

    Film Tampere on elinkeinopoliittinen ohjelma, jonka tavoitteena on kehittää paikallista audiovisuaalisen alan teollisuutta sekä auttaa kansallisia ja kansainvälisiä elokuva- ja tv-tuotantoja sijoittumaan Tampereen seudulle. Ohjelma on osa Tampereen seudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tamperetta.

    Tutustu Film Tampere Friends -kumppaniverkostoon tästä linkistä!

    Ilmoita yrityksesi mukaan Film Tampere Friends verkostoon ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen niina.virtanen@businesstampere.com.

    Takaisin ylös