Siirry sisältöön

Hae sivustolta

Kirjoita hakusana ja valitse ehdotuksista tai paina hakupainiketta päästäksesi hakutulossivulle.

    Sairaalalaitteet kuntoon etänä ja palaveri virtuaalitodellisuudessa – tamperelainen osaaminen avuksi koronavirustilanteessa

    Medical equipment 1

    Verkkokurssit ja lisätty todellisuus ovat tarpeen, kun yritykset toimivat poikkeusoloissa

    Mitä tehdä, kun sairaala on täynnä koronavirusta sairastavia potilaita ja laitteita pitää huoltaa. Huoltohenkilöt eivät voi matkustusrajoitusten ja tartuntariskin vuoksi saapua paikalle, mutta laite pitää saada ripeästi kuntoon. Apu löytyy Tampereen seudulta.

    – Olemme päättäneet tarjota POINTR:n käyttöön ilmaiseksi julkisille sairaaloille kommunikointiin laitetoimittajien kanssa kesäkuun loppuun asti. Tiedämme, että laitteiden ylläpidossa ja huollossa onnistuminen tulee pelastamaan henkiä, toteaa Ilmo Lounasmaa, Delta Cygni Labsin operatiivinen johtaja.

    Medical equipment
    "Tiedämme, että laitteiden ylläpidossa ja huollossa onnistuminen tulee pelastamaan henkiä", toteaa Ilmo Lounasmaa, Delta Cygni Labsin operatiivinen johtaja.

     

    POINTR on sovellus, joka toimii kuin Skype – lataa ja soita. Toisin kuin Skype, POINTR on tehty teollisuuden vaativiin oloihin, vastaamaan alan tietoturva- ja luotettavuusvaatimuksia. Sen kautta missä päin maailmaa tahansa oleva asiantuntija näkee ongelman ja sen ratkaisun visualisointi onnistuu suoraan videokuvaan tai pysäytetyn kuvan päälle piirtämällä ja osoittamalla. Nämä visualisoinnit voi myös tallentaa.

    – Teknologia toimii kaikissa tavallisissa kännyköissä, vaikka sitä hienosti lisätyksi todellisuudeksi (Augmented reality, AR) kutsutaankin, Ilmo Lounasmaa huomauttaa.

    Sovelluksen käyttöönotto ei vaadi minkäänlaista käyttöönottoprojektia tai konfigurointia, vaan sairaaloiden resurssit pystytään kohdentamaan oikeisiin asioihin. Lataamiseen kuluu vain viisi minuuttia ja selkeät, lyhyet käyttöohjeet löytyvät eri kielillä YouTubesta

    Teknisten asiantuntijoiden kannalta POINTR on merkittävä nimenomaan sen toiminnallisuuden ja luotettavuuden osalta. Kuvanlaatu on korkea, eikä se pikselöidy huonoissakaan verkoissa.
    Koronaviruspandemia on näkynyt selvänä piikkinä POINTR:n lataus- ja käyttäjämäärissä.

    – Käyttäjämäärät alkoivat kasvaa tammikuussa. Tammikuussa viikoittaiset downloadit olivat noin 50-100 ja nyt lähestytään tuhatta latausta viikossa, Ilmo Lounasmaa kertoo.

    Delta Cygni Labs on VTT:N spin off ja yrityksen yhteistyökumppaneita ja asiakkaita ovat muun muassa Ford, Qualcomm ja Schneider Electric

     

    Verkkokoulutusalusta antaa luovillekin bisnesideoille mahdollisuuden toteutua

    Koronavirusepidemian seurauksena uudet liiketoimintaideat ovat olleet ja tulevat olemaan tarpeen. Myös yritysten sisäiset koulutukset on jouduttu miettimään uudestaan. Tamperelaisen Campwiren verkkokoulutusalusta mahdollistaa erilaisten kurssien ja tuntien järjestämisen etänä ilman erityisiä teknisiä taitoja.

    – Mahdollistamme sen, ettei bisneksen tarvitse loppua, vaikka kokoontumiskiellon vuoksi koulutuksia, valmennuksia ja seminaareja ei voida järjestää livenä. Monilla on olemassa jo valmiiksi asiakaskunta ja yrityksen tarjonta vain muutetaan digitaaliseen muotoon. Kiire paikkaavalle liiketoiminnalle on kova, eikä aikaa massiivisten verkkokurssien tekemiselle ole. Campwirella verkkokurssien tekeminen on helppoa ja nopeaa, Campwiren toimitusjohtaja Henri Liljeroos toteaa.

    DSC8933 Edit
    "Mahdollistamme sen, ettei bisneksen tarvitse loppua, vaikka kokoontumiskiellon vuoksi koulutuksia, valmennuksia ja seminaareja ei voida järjestää livenä", Campwiren toimitusjohtaja Henri Liljeroos sanoo.

     

    Henri Liljeroos antaa esimerkiksi joogastudion, joka on nyt nopealla tempolla tehnyt Campwireen puolen tunnin ja tunnin mittaisia joogatunteja asiakkailleen.

    – Ihmiset haluavat edelleen ohjattuja joogatunteja niiltä tutuilta ohjaajilta, ja nyt joogastudio pystyy niitä heille tarjoamaan. Kurssin ei tarvitse olla kahden kuukauden joogan perusteet, vaan yksittäisiä tunteja. Myöhemmin, kun homma tulee tutuksi, voi miettiä laajempia kokonaisuuksia, muistuttaa Henri Liljeroos.

    Campwire on vastannut koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen muuttamalla hinnoitteluaan niin, että kiinteällä kuukausimaksulla kursseja voi luoda rajattomasti. Uudistus palvelee erityisesti pienempiä toimijoita, kuten edellä mainittua joogastudiota.

    – Se on meidän kädenojennuksemme. Autamme myös mielellämme ja teemme lyhyitä konsultointipuheluita veloituksetta, Henri Liljeroos lupaa.

    Helpointa virtuaalitodellisuutta avuksi tapaamisiin ja suunnitteluun

    Tapaaminen uuden laitteen esittelystä on sovittu, mutta matkustaminen ei vallitsevassa tilanteessa ole mahdollista? Ratkaisu löytyy virtuaalitodellisuudesta. Wakeone on lanseerannut vastikään vastauksena koronavirusepidemian aiheuttamaan tilanteeseen uuden, selainpohjaisen virtuaalitodellisuuden ratkaisuksi yrityksille esimerkiksi tuotejulkistusten, virtuaalitapahtumien ja käyttökoulutuksen haasteisiin.

    – Tämä on helpointa virtuaalitodellisuutta, jossa parhaiten pääsevät oikeuksiinsa esimerkiksi rakennusten tai koneiden suunnittelu. Virtuaalitodellisuudessa ollaan oikean 3D-mallin äärellä, joten sen tarkastelu ja kehittäminen onnistuvat paremmin kuin tavallisessa ympäristössä. Voidaan myös tarkastella fotorealistisesti sellaisia tuotteita, joita ei vielä ole olemassa, kertoo Wakeonen tuotejohtaja Kari Peltola.

    Wakeone VR
    Virtuaalitodellisuudessa ollaan oikean 3D-mallin äärellä, joten sen tarkastelu ja kehittäminen onnistuvat paremmin kuin tavallisessa ympäristössä. Voidaan myös tarkastella fotorealistisesti sellaisia tuotteita, joita ei vielä ole olemassa, kertoo Wakeonen tuotejohtaja Kari Peltola.

     

    Virtuaalitodellisuus tarjoaa myös uuden, henkilökohtaisemman tavan kommunikoida.

    – Vaikka emme tapaa asiakasta henkilökohtaisesti, häneen pitää saada yhteys. Virtuaalitodellisuudessa yhteyden saaminen on helpompaa. Paras kokemus saadaan virtuaalilaseilla, mutta nyt myös millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella on mahdollista osallistua kätevästi, Kari Peltola sanoo.

    Virtuaalinen tapaamispaikka voidaan räätälöidä yrityksen brändin mukaiseksi tai esimerkiksi Tampereen Keskustoriksi. Yhteen tapaamiseen mahtuu seuraamaan parhaimmillaan satoja henkilöitä ja aktiivisia osallistujiakin voi olla useita kymmeniä. Virtuaalitodellisuuteen voidaan luoda myös useita eri tiloja, joissa voi vapaasti liikkua.

     

    Takaisin ylös